Latest information

ซอสมะเขือเทศ ที่ทำมาจากกล้วย

"ซอสมะเขือเทศ"ที่ทำมาจากกล้วย
 
 Nước sốt cà chua 케첩 ခရမ်းချဉ်ပင ចេក ກ້ວຍ ငှက်ပျော केला Кетчуп ហ្វីលីពីន ເລັ່ນ ဖိလစ်ပိုင်နိုင်ငံ ອາຫານລາວ 
 
 
 
 
 
Heinz UFC Philippines
http://www.nutriasia.com/products/productdetail/jufran&l=4
 
 
 
http://www.nutriasia.com/products/productdetail/ufc/39&l=1
 
 
ซอสมะเขือเทศ ที่ทำมาจากกล้วย
http://en.wikipedia.org/wiki/Banana_ketchup


 
 
Banana Ketchup Recipe

< Ingredients >

 ■2 lbs saging na saba (bananas), cleaned
 ■17 pieces birds eye chili, crushed and minced
 ■2 cups white vinegar
 ■2 lbs brown sugar
 ■1/4 teaspoon coloring – choco brown
 ■0.18 ounces sodium benzoate
 ■1/4 teaspoon cinnamon powder
 ■1/4 teaspoon paprika
 ■1 teaspoon coloring – ketchup red
 ■1 head onion, chopped
 ■1 piece red bell pepper
 ■3 tablespoons garlic, minced
 ■100 ounces water
 ■3.6 ounces iodized salt
 ■1/4 teaspoon cloves, crushed
< Cooking Procedure >

 1.Put water in a large pot and let boil.
 2.Put in the bananas and boil for 12 minutes. Remove from the pot and let cool.
 3.When the bananas have cooled, peel them and divide each into 3 pieces by slicing.
 4.Combine bananas, onion, bell pepper, and garlic. Place in a blender with 2 cups of water and blend for seconds. Note: this can be done by batch.
 5.Place the mixture in a large mixing bowl. Add chili, all the spices, vinegar, sugar, and salt. Mix well.
 6.Place the mixture in a large pot and cook for 60 minutes or until the mixture thickens.
 7.Put-in the food coloring and sod benzoate. Stir until well blended.
 8.Let the mixture cool and transfer to jars or containers.  
  
 
 
 
 
 
ซอสมะเขือเทศ คือซอสที่ทำจากมะเขือเทศเป็นส่วนประกอบหลัก ใช้สำหรับเติมรสเปรี้ยวอมหวานให้กับอาหาร ซอสมะเขือเทศปลอม คือ ซอสไม่ได้ทำมาจาก มะเขือเทศ มะเขือเทศนั้น เป็นเพียงส่วนประกอบรองเท่านั้น อีกทั้งแค่แต่งกลิ่น แต่ทีจริงแล้ว ซอสมะเขือเทศทำมาจาก มะละกอเป็นส่วนหลัก เนื่องจากมะละกอเป็นผลไม้ที่กินได้ไม่เป็นอันตราย ทำให้หลายหน่วยงานละเลยในการตรวจสอบแท้จริง และไม่มีการกำหนดมาตาฐานของ ซอสมะเขือเทศเหมือนเช่น น้ำปลา ทำให้ จำนวนมะเขือเทศที่ใส่มีจำนวนไม่เท่ากันแต่ละยี่ห้อ ซึ่งหากเป็นที่ อเมริกา จะบังคับใช้กฎหมายว่า ต้องมีส่วนประสมของมะเขือเทศอย่างน้อย 50 % และต้องเป็นส่วนประสมหลัก จึงให้ชื่อว่า ซอสมะเขือเทศได้ มิเช่นนั้น ผู้ผลิตจะมีโทษ ที่กฎหมายระบุไว้ ถือเป็น ของปลอม เป็นต้น

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น